Thursday, December 6, 2012

POSTER | GRAPHICS CHALLENGES

ASSALAMUALAIKUM !
Annyeong haseyo.
Hello my dearest viewers.
Sebenarnya dah lama gila I tak follow mana-mana challenges memandangkan yang FT ISLAND punya pun tak habis buat lagi. Tapi tapi tapi banyak kali juga la I berkira-kira untuk join challenges yang Nana provide ni. Ikutkan hati memang nak join. Tapi task dia ada pasal gif and what-so-ever yang I sendiri tak reti dah langsung tak mahir nak buat pfft. Dah nama pun challenges so kena la berani terima cabaran. Lagi pula, skill I dalam buat graphics dan juga poster ni baru seciput je. Hasilnya pun sakai makai. Apa salahnya tajamkan lagi kemahiran tu. Yang mana rasa rajin godeh photoshop tu, haaa tak payah fikir dah. Moh ler join. Klik banner untuk direct link to the Nana's entry lalallalalaaa.
LIST 10 BIASES
  1. Choi Jonghoon
  2. Kim Kyujong
  3. Jung Taekwoon
  4. Jung Yunho
  5. Kim Sunggyu
  6. Kim Jongwoon
  7. Wu Yifan
  8. Lee Hongki
  9. Choi Minhwan
  10. Lee Jaejin
//Pehal guna font putih? Saja nak tayang nama biases. Erghh part ni memang susah gila lol. Actually boleh campur mana-mana bias pun. Elak letak Aepul je tadi. So disebabkan Japanese idols yang disayangi dan dikasihi sentiasa dirahsiakan, I decide untuk letak k-idols je. Yifan tu termasuk la juga sebab dia under SM lol. Ikutkan hati nak letak actor sekali tapi apakan daya, orang tamak selalu rugi.
Nampak ke? Disebabkan blog Nana tak disable highlight, ni je cara termudah untuk provide tasks dan juga rules kat anda anda semua. Nak lagi clear pergi jenguk blog dia terus okay. Tapi kalau malas, klik je gambar atas ni untuk tumbesaran mendadak. Okay let's start. 
10 TASKS LIST
//Seperti biasa, segala hasil kerja untuk challenges ni pun akan dimasukkan ke dalam artwork blog. Kalau teringin nak jenguk boleh klik >sini<

Nana tulis kat entry dia tak buat day by day pun boleh so tak tahu la bila habis ni lol.
WILL BE UPDATED AFTER DONE TASK BY TASK 
kiddozoey

Don't Be a Silent Reader Because You Have an Identity


2 comments:

N.J said...

;A; thanks turut serte unnie :B

darla carolina said...

@N.J - ehh nothing much la. bkn kena bayar pun kan hehe.