Friday, December 7, 2012

ROMANTIC COMEDY & HAPPY POSTER | SUCK AND SICK

ASSALAMUALAIKUM !
Annyeong haseyo.
Hello my lovely readers.
[POSTER | GRAPHIC CHALLENGES]
Okay tajuk entry kali ni pakai hembus. Tu memang perasaan I untuk poster happy happy bagai. Forever and ever tak reti buat happy poster. Actually malas nak buat task 3 tu. Tapi disebabkan tadi tengah kumpul gif Hoonie dalam satu folder, terus je la buat. Seriously mula-mula semangat nak buat poster gif. Tapi harap semangat je la yang ada. Nak buat tu sangat la tak reti. Penghujungnya dapat yang macam kat atas tu je haa.
Cepat tak cepat, pantas tak pantas, dah siap tiga task dah rupanya. Eceh padahal buat macam sakai je. Sesungguhnya I tak faham kehendak Nana untuk task #3 ni. Make a romantic comedy poster/graphic using bias' 1 photo with 4 different colours. Okay yang mana susah sangat nak faham tu? Erghh part 4 different colours. Ada yang buat satu poster letak empat warna. Ada pula yang buat sampai empat poster yang sama cuma warna yang berbeza. Kesimpulannya memang I tak faham sebab makin difikir makin menjadi jadi pula rumit tu. At last. buat je satu poster letak empat warna. Jangan tanya mana warna keempat sebab background kat poster tu pun guna warna. Jadi itulah jawapan untuk soalan tersebut lol.
Poster di atas adalah untuk task 2. Okay yang ni seriously lawak. For me, yes it is light poster. Sebab terang lagi nyata I ada guna unsur unsur warna yang terang dekat circle circle bubble tu. As for make it lighten, I guna la blacky red gitu as a background jadi bolehlah memantulkan unsur warna terang yang I pilih. Suddenly, adik I sound "Bukan dark ke poster tu? Sebab nampak gelap je belakang dia." pfffft. Light ke dark ni omg omg. Lantak la -.- Dah habis terang dah aku buat, kau cakap ni gelap. Sabo je la. Nasib baik suara Whoopers ramai cakap light. So the final answer is, yes it is light angst poster lol.
Task 1 ni paling tak boleh blah. Awal-awal challenge lagi dah susah. Kena bagitahu our interest guna bias #4 dalam bentuk romantic comedy poster. Pffffffttt again! Happy poster T-T Suck it suck guyyyssss! Imma really bad when it comes to happy poster. Erghh I dunno why but still I can't adapt myself on doing the happy happy lalalalaaa poster. And now, imma really sick on it. Just feel like crying when someone ask me to do happy poster for them. Seriously, if you really know who I am, don't ever ask for happy poster because I am really disaster suck asdfghjkkl omg I really can't do it. 
Maybe I didn't find the method to overcome my sickness towards this thing. But I think, time might kill it lol. Tak apa la. Nanti lama-lama boleh la kot. Nak kena rajin godeh ps lagi. Yang tu dah semestinya la. Nak kena berguru dengan tutorial and tricks kat AFF. Well, I love to read all of those tricks. Nampak mudah. Tapi bila try boleh jadi gila. And now, dah gila dah pun. Jadi sebelum bertambah gila, I have to stop now.
Till then ByeBye
Everybody make some noise!!

kiddozoey


Don't Be a Silent Reader Because You Have an Identity


4 comments:

H n i e ; said...

omo~ unnie you posters are nice :3

darla carolina said...

@H n i e - ehh tak ada la ._. unnie punya ala kadar je T-T cikai dan sakai erghh. byk lagi skill yg tak power. btw thanks :)

H n i e ; said...

lol~ betul lah. poster unnie cun-2.. ;A; Hnie punye lagi lah mcm asdefghjkl~ btw, welcome :)

darla carolina said...

@H n i e ; - haha asdfghjksldfh eh ? alaaa lama" nanti okay la tu. jadi cun (Y) unnie pon still prektis hehehe.