Saturday, January 29, 2011

in relationship | CIRI-CIRI SERASI BERSAMA

ASSALAMUALAIKUM !

Hello bloggers , readers and viewers ! Semalam I memang condemn gilakk ahh sampai tak sempat nak update blog . Not feeling well lahh sygs . Ni pun macam baru nak okey sikitlah . Ubat pun dah makan . Err , seriously I hate effect ubat . Make me fell sleppy -.-" . Anyhow , thanks a lot to Mr. F for bought me that ubat-ubat ye . Okay , so apa yang I nak cerita ekk kali ni ? Uhmm , tengok tajuk pun dah tahu kann . I akan story-mory bout ciri-ciri serasi when u all togetha-getha with your partner lahh .

Sumber I menulis menaip entry ni pun adalah dari sumber yang sangat sangat sangat boleh dipercayai . Huhuu . So , let's begin . Perhubungan yang kekal adalah kerana keserasian dari dua hati . Am I right . Yes of course sebab ayat tu I ambil dari sumber tersebut . Sekiranya u all sudah cukup serasi , tiada apa yang mampu untuk pisahkan u guys k . But except lahh kalau dah ketentuan tuhan dan kehendak Ilahi kann . 



Macam mana nak tahu hubungan u all serasi ke tidak ? Errr , macam ni lah . I akan bagi 5 . 5 lagi ? Yup , 5 cukuplahh kan guys . Banyak-banyak kang ada pula yang tak cukup serasi . Hahaha . 

CIRI-CIRI SERASI BERSAMA

1. Dari awal u guys kenal each other , tak ada sikit pun rasa ketidak puasan hati antara satu sama lain . Tak kira lah sama ada si dia ataupun u , masing-masing tak pernah pun rasa tidak puas hati . Kiranya u all ni selalu toleransi , sefahaman , masin-masing mudah mengalah . Segala bagai sikap positif adalah dalam relationship u guys . Err , rasanya macam susah kot nak ada rasa tak puas hati . Sebab sometimes , partner kita tu ada jepp yang dia buat but menyakitkan hati right . Huhhh .

2. Bila si gadis or sang teruna seding bersedih , partner kita tu tahu cara nak make us happy . This is important part on relationship k guys . And macam tuh juga sebaliknya . We also need to make our partner happy bila si dia sedang bersedih . So life u all akan sentiasa ceria dan happy dengan partner u all . U all akan rasa bahawa partner yang dah u all pilih tuh adalah sebaik yang mungkin sebab selalu ada di sisi even on your bad day .



3. Apa yang u guys buat with your partner make sure tak ada unsur-unsur hipokrit . Means , cara u all berbual dan bergurau adalah sama sepertimana u all buat dengan memember lain . Takdelah nanti orang akan mengata yang dia tuh depan-depan lain . Kat belakang partner lain kan . Kira macam bertopeng lah . So yang ni memang tak bagus . No hypocrites k guys on relationship . Barulah u all akan serasi being togetha-getha .

4. Lets say u atau pun si dia tengah marah . Means on bad temper lahh . So u guys akan elakkan diri untuk bertemu sebab tidak mahu the one who we love jadi mangsa bad temper tuh . Dan sekiranya ada yang melakukan kesalahan , masing-masing akan cepat-cepat memohon maaf dan admit kesilapan u guys tuhh . Bukannya saling tuduh-menuduh k :)



5. Last but not least , saling menerima seadanya biarpun maybe our partner tuh tak seperfect mana pun kan , maybe dia gemuk , pendek , terlalu kurus , masalah muka berjerawat , and whatever it is lah kann . So , dah nama pun sayang . Terima jepp seadanya . Tak payah nak demand sangat kan . Kalau partner kita superbb sangat kang lagi senang dikebas dek orang lain . Remember that , sesibuk manapun u guys , partner yang serasi akan sentiasa bersedia menemani antara satu sama lain anytime yang diperlukan k .

Thanks for happy reading guys . See u guys next entry k . Muahh ! Love u . Hehehe .

Sources - Majalah Remaja Bil 582 Edisi 15 Nov 2010 .
kiddozoey


Don't Be a Silent Reader Because You Have an Identity


1 comment:

yannalayola said...

adik jom join heartbeat... leh jugak tambah pendapatan... eheheee .. tngk kat blog akak yer...
http://deazliyanish.blogspot.com/2011/01/racun.html