Friday, July 8, 2011

Reality of Super Junior | Voice VS Dance

ASSALAMUALAIKUM !

Hello my lovely babe and dude ♥ Sorry for the entry tittle . 

First of all . I nak say sorry kat peminat tegar Super Junior sebab entry ni ada kutuk sikit la pasal mereka . Bukan kutuk saja-saja . Just my opinion sebagai peminat K-Pop je . Bak kata para artis , siapalah mereka tanpa peminat kan :) Peace yaww !

Super Junior version BONAMANA

Berapa ramai yang minat Super Junior kat Malaysia ni ? Peminat Super Junior akan disebut sebagai ELF (kalau you minat SuJu , mean you adalah sebahagian daripada golongan ELF la) Ikutkan dari apa yang I nampak la , peminat memang ramai . Well , I sebahagian daripada peminat tetapi I bukan la peminat yang tegar *ceitt kira minat la juga tu -..-"


Sekarang ni kalau nak minat artis bukan susah pun . Search je nama artis tu kat kotak carian fesbuk . Bila dah jumpa terus like . Senang kan :) HAHA Tu salah satu page ELF Malaysian . 5841 tu kira ramai la juga . Tu setakat yang mana jumpa page tu je . Yang mana tak tahu page tu belum like lagi , belum kira lagi . Perghh ramai siot fans mereka . Mana tak nya , konsert show segala bagai haaa kat Malaysia ni . Super Show dah sampai 3 tahun dah diorang bikin kat sini . Gila ramai yang berebut beli tiket mahal tu . Okey fine , tak adalah mahal daripada tiket Justin Bieber kan . 


Super Junior datang Malaysia buat show , confirm la peminat tegar kena pergi tengok kan . Apa tunggu lagi , pecah tabung keluarkan duit simpanan , beli tiket ratusan ringgit . Everything is for MY SUPER JUNIOR -.-" HAHA Gila mahal la tu kalau sampai RM 376 . Ni kira kedua murah la . Yang paling murah pun RM226 . Seat memang yang line-line nampak bayang-bayang artis je kat ceruk ceruk penjuru :D Lepas tu penonton lain beriban pula tu . Haihhh .
Kalau dapat seat yang dekat colour merah tu memang beruntung la kan .

Ni la penonton beriban yang I cakap tadi . Bayar ratus ratus ringgit , pastu tengok artis kesayangan punya konsert dari jauh je . Gila sedih haruuuu siakk . 

Realiti selalunya memedihkan . Selalu juga orang cakap macam ni kan . Betul ke ? Entah la ya . Masing-masing punya pendapat . Sebenarnya I macam rasa kesian la kat ELF ni . Yalah , habis duit banyak-banyak sebab nak tengok artis fabereto diorang punya konsert , tapi Indah Khabar dari Rupa *ceitt bermadah pula :D Dalam Music Video , punya la superb . Tapi real concert agak mengecewakan . Dari segi dance tak ada yang lacks . But kalau nak ikutkan suara , I prefer the MV one ! Sebab apa ? Haaa sebab you tengok dan dengar sendiri . That's a reality of Super Junior .

Ni memang fabereto I . Sedap kot suara masing-masing . Dengan alunan muzik rancak yang syahdu menggegar jiwa . Perghh memang awesome la !

Tapi yang ni pula dah tak macam yang kat atas tadi tu . Okey, dari segi tarian memang SuJu paling superbb . Suara pula , macam dah jadi lain je berbanding dengan MV asal . Haishh asal ekkkk ? 

Hurmm , entah la kan :) Ni cuma pendapat I . Lain orang lain pendapat . Dan lain orang lain cara menyampaikan . Mungkin ni cara I menyampaikan pendapat I . You pun dah tengok video clips tu sendiri kan . But still , I tak ada la kata tak suka dengan Super Junior . Cuma kecewa je . Btw , peace Super Junior and ELF :) Smile tu untuk you all :D

Till then . See yaa ♥ ByeBye .

p/s : Super Junior semua hensem :) Lagi-lagi Yesung ♥ ngeeee 
kiddozoey

Don't Be a Silent Reader Because You Have an Identity


14 comments:

darksheera said...

hahaaa... mmg pon .. tp kalau sesi autograph baru puas hati.. even berapa saat je kat depan dorang, tapi puas dapat tengok depan2. hahaa...

darla carolina said...

haaa yg tuh mmg betul :D ngeee

Cik Wani said...

hye,, jom komen link entry wani ni.

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

NARDtheNERD said...

i suka siwon oppa..
:))

darla carolina said...

@nard : yesung cool ♥ aww . hehe btw siwon tuh mcm lmbang Super Junior . tade siwon , ta pasan lakk tu SuJu :DD

navi fantasy said...

bestnye dpt tengok lautan sappire blue...

darla carolina said...

@navi fantasy : blue tape , jgn red . bahaya :) hehehe

cнɛитα αι яɛи said...

liely suke dong hae :) hehe , tapi memang betol pon ape darla cakap tuh .

cнɛитα αι яɛи said...

liely suke dong hae , hehe , tapi memang betol pon ape darla cakap tuh . liely sokong .

darla carolina said...

@liely : wahh donghae cute ! hehee . na wat cmne , da mmg reality nye kann . tapi dorang still best !

은혁 애인 said...

Klau konsert, smua nya berubah.. Suara, penampilan n mcm2.. FT Island pon sama kan ? Suara dlm MV tu tak ada edit2 lh.. Suara kan ikut tempat.. Klau buat MV diaorg guna tempat yang kecik2.. Klau konsert, tempat yang besar2.. Klau tak percaya, cuba nyanyi sendiri at tempat yang berbeza n record.. Bunyi suara tu takkan sama..

darla carolina said...

sorry cik adik sekiranya komen saya akan menganggu kententeraman jiwa anda . lagu bonamana tuh mmg edit . mne ade suara mnusia mmpu pkai suara mesin --" ta kesah lhaa ape yg awak na kate ye , pndapat msing" kann . thanks sbb sudi bce . btw yg FTI tuh , suara hongki ta penah berubah pown -.-" ta pnah plakk dgr suara dy jdi lain . //rse mcm pnjg lak komen neyh .
bkn apa , I pun artis jugak even just menyanyi as an indie label . so I tahu psal music :) chill .

은혁 애인 said...

Suara mcm robot tu memang bkn suara real diaorg.. Tapi lagu ni je yang diaorg buat tu kan ? Tapi suara diaorg tu memang tak ada edit2 kan ? Suara artis korea memang smua kena sedap.. Memang susah nak jadi artis korea.. Sorry lah kalau komen first saya tu kasar sikit.. Maklum lah, saya ni kan sanggup lakukan apa saja demi Super Junior.. Tapi suara Honggi memang sedap gila.. Dalam dunia ni saya paling suka suara Yesung, Ryeowook, Kyuhyun, Heo Young Saeng & Honggi :D //saja bagi tau walaupun unnie tak tanya :)

darla carolina said...

tape . dlm entry tuh pown unnie da ckp yg tuh pendapat unnie kann . lain org lain cita rasa :) Unnie ta bnci pown suju . Unnie minat dorg but ta dftr jdi ELF lha . klaw unnie bnci , takan smpai snggup pecah tabung habes duit utk dorg lak kan >< cume rse kecewa jepp sbb Live ta mcm MV . klaw lain mmg tiptop da . heee .