Saturday, August 20, 2011

K-POP Tag For all K-Poppers | Feel Free to Join ♥

ASSALAMUALAIKUM !

Annyeong haseyo chingu :) Hello my lovely viewers , babes and dudes . Attention to all k-poppers ! Kali ni I rasa nak buat k-pop tag la pula . Sesiapa nak join dipersilakan ♥ Penyertaan anda sangatlah dialu-alukan bagi memeriahkan lagi dunia k-pop :D

 K-POP TAG 

First step , choose any kpop group / band that you really love .
Choose ONE only okay . Tak perlu mengada-ngada sampai dua tiga .
Then answer the following question and relate it with the group that you'd choose .

Question 1 : Why do you love/like this group ?
Question 2 : Who is your nampyeon and state 3 things/habits about him/her that you love to see .
Question 3 : What is their first song that you ever heard/knew and your first impression about it ?
Question 4 : If you have the opportunity to going out with one of group member , who would you choose and what are you gonna do together ?
Question 5 : Give your encouraging words to them and not be more than 15 words .

Anda boleh mula menjawab sekarang !
I sangat berbesar hati sekiranya you all join my kpop tag ni :)

--------------------------------------------------------------------

 ♥ FT ISLAND ♥ 


Question 1 : Why do you love/like this group/band ?

I rasa mesti semua dah tahu yang I memang gila cinta mati dekat FT Island ni kan . Tengok blog I pun dah tahu . Ngeee . But why I like this band so damn much ? First , sebab lagu dorang sangatlah awesome dan menyentuh hati . Boleh layan perasaan gitu kalau dengar dan amatinya . kekekeke :D Lagi satu , sebab FT Island ni band kot . I prefer band than group . So boleh la tengok mereka semua tu main instrument bagai . I LOVE guys with music instrument . Look so cool and superrbb . And the important one , senang untuk Primadonna sebab tak perlu susah payah hafal step dance bagai . Almaklumlah band mana ada nak joget joget kan . Kadang-kadang I sendiri pun tak tahu kenapa minat sangat dengan band ni . Just rasa macam nak senyum je tiap kali tengok + dengar performance dorang . First sight love perhaps :D

Question 2 : Who is your nampyeon and state 3 things/habits about him/her that you love to see .


Of course la Choi Jong Hoon ♥ He's my soul mate . Segala ciri-ciri dia lengkap sebagai seorang lelaki . Handsome , nice eyes , his nose looks so something . Nak kata tinggi tu memanglah tak tinggi mana but he's still have charisma . Lagipun dia leader maaa . Ada sifat kepimpinan ♥ hehehe . 3 things of his side I love to see  are the way his stand alone . Nampak macam menunggu someone je . Tunggu I lettew :D Lagi , scar dekat pipi dia . OMG ! Guy kalau ada scar barulah namanya lelaki kan :) And the last thing is his smile . Nak kata dia senyum tu tak adalah senyum pun but everytime he open up his mouth I feel like the ice was melting . HAHA . Jong Hoon oppa , I fall in love with you again and again ! Maybe dia jenis senyum everytime kot . Sebab bila dia tak senyum pun nampak macam senyum *err apa ayat I ni -____-" faham-faham sendirilah ya .

Question 3 : What is their first song that you ever heard/knew and your first impression about it ?


I'm not really sure about this . I mula taksub dengan FT Island pun since you're beautiful drama tu . So kira lagu yang Promise ANJELL tu  la kan first song yang I dengar . Arghh confuse . Tak payah kira la lagu ost tu kan . Lagu lain lagu lain -___-" Actually I tak ingat sangat sebab dah lama . But sama ada lagu I Hope or Raining . Tapi disebabkan Raining tu lagu Jepun , I pilih I Hope la :) Lagu I Hope tu best sangat . MV ye pun funky je tengok . Bila I tengok MV tu , rasa macam tertarik nak search lagu dorang yang lain . Genre music FT Island ni macam kena je dengan jiwa I . heeee :D Tapi macam hampa sikitlah kan , FT Island dah masuk album ketiga baru I mula taksub masa tu .


Question 4 : If you have the opportunity to going out with one of group member , who would you choose and what are you gonna do together ?

Again , I will choose Choi Jong Hoon . My Jong Hoon oppa ♥ Saranghaeyo ! Satu hari pun cukup dah untuk I keluar dengan dia . So we all boleh tengok movie sama-sama , makan sama-sama , pergi amusement park macam Sunway Lagoon tu , jalan pegang tangan ♥ Oh so sweet . By imagine it only make me feel so excited . Then I nak kenalkan dia with all of my friends . Lepas dah puas jalan-jalan bagai , bawa dia balik rumah . Lepak rumah pula . I tenung dia , dia tenung I . Huhhhh tak tenanglah jiwa jawabnya lepas tu .  Macam-macam nak buat dengan dia weyh ! OMG OMG OMG ! If it will really happen -_-" Dapat tengok depan mata pun dah cukup dah kan . Jong Hoon oppa , nanti jangan lupa main piano sambil nyanyi love song untuk I ya . Mengharap sangat ni .
omo ! aegyo aegyo aegyo :D

Question 5 : Give your encouraging words to them and not be more than 15 words .

 Keep it up guys ! Primadonna will always love and support whatever our FT Island do ! Saranghaeyo ♥ 



I really wish to see Oh Won Bin with FT Island together like before -_-

-----------------------------------------------------------------------

TAG untuk you all !
all my lovely k-popper readers
cik puan hongki
lola carolina
lieya
princess hae
bom anon
Semua sekali k-poppers la , banyak sangat nama nak taip kat sini :D

See you guys next entry ByeBye ♥

kiddozoey

Don't Be a Silent Reader Because You Have an Identity


8 comments:

♥ cik puan h0nggi ♥ said...

kyaaaa ~
unnie !! i senyum2 ja bace :D
x sabar nk buat ^^ hehehe..

scar jh oppa tu..
haihh..
i engat i ja pasan..
ahahaha..daebak la u ^^
hehehe..

nanty i jwb tag nie eyh ^^
thanks tag i <3

eyla elarine said...

yeahh :) Primadonna :) Tak sabar nak tunggu konsert diaorg kann ?? Hongki so cute .. minat gila dgn FTISLAND nie !

darla carolina said...

cik puan hongki : unnie type pown sambil senyum" je :D ngeee . ofc lhaa perasan scar tuh . my jh oppa kannn . heee . no biggie lha dear . join join jgn ta join :D haha

darla carolina said...

@eyla : taw tape . minat gile kod kat fti neyh . ble lha na ade konsert kt msia :(

widaouhwida said...

amik tag ini :)

darla carolina said...

@widaouhwida : amek lhaa . dialu-alukan :) heee

Nurhafzhan E.L.F said...

Ok! join!

darla carolina said...

oke dipersilekan :) hehehe